e90 n52 tühikäik

Spetsiifilisemad arutelud ning nõuanded
Vasta
Renat97
Huviline
Peamine sõiduk: BMW 330I E90

e90 n52 tühikäik

Postitus Postitas Renat97 »

Tervist, alustan siis täiesti algusest kuidas see kõik krempel juhtus :D
Vahetasin üks tore päev KKK tihendit ja CCV torusi/õlieraldajat ning peale seda hakkas mingi jama pihta tühikäiguga.(enne seda töötas kõik ilusti)
Koodid mis ma algul sain oli 2A98 ja 2A9A.Puhastasin mingil põhjusel vanose solenoidid ning kustutasin koodid ära ja siis auto nagu töötas veits aega normaalselt, tegin väikse 500m tiiru ja tagasi tulles tõmbas jälle korralikult puterdama.Viimane kord koode lugesin siis oli 2A9A ja 2A39 kood sees.Mida peaksin kontrollima/vaatama, et see loom jälle tööle saada normaalselt?
Kasutaja avatar
unicoil
Huviline

Re: e90 n52 tühikäik

Postitus Postitas unicoil »

Olemas oleva info põhjal mootori ajastus on vale ja valvetronicu viga on esinenud. Defekteerimiseks Ista on vajalik. Kas on ketti vahetatud? Kas mootor on seest puhas
KKK oli maas. Valvetronicu mootorit eemaldades vaja võllilt pinge maha keerata ja ettevaatlikult mootor eemaldada, pärast spets määrdega teo hambumine määrida ja lõpp- asendid tutvustada. Kui peale remonti ilmnesid vead siis esmane on ikka kontrollida oma töö üle. Valvetronicu mootori tihend sai uus? Minu arust ainult OE tihend toimib seal teised on jäänud lekkima.
Tallinn 56285704
Renat97
Huviline
Peamine sõiduk: BMW 330I E90

Re: e90 n52 tühikäik

Postitus Postitas Renat97 »

unicoil kirjutas: 31.05.2026 16:28 47 Olemas oleva info põhjal mootori ajastus on vale ja valvetronicu viga on esinenud. Defekteerimiseks Ista on vajalik. Kas on ketti vahetatud? Kas mootor on seest puhas
KKK oli maas. Valvetronicu mootorit eemaldades vaja võllilt pinge maha keerata ja ettevaatlikult mootor eemaldada, pärast spets määrdega teo hambumine määrida ja lõpp- asendid tutvustada. Kui peale remonti ilmnesid vead siis esmane on ikka kontrollida oma töö üle. Valvetronicu mootori tihend sai uus? Minu arust ainult OE tihend toimib seal teised on jäänud lekkima.
Ketti pole vahetatud oli täitsa timmis.Mootor seest iseenesest oli puhas, aga need vedrud olid niiöelda ''liivased'' veits.Valvetronicu mootori pinge keerasin maha, aga spets määrdega ma midagi ei määrinud.Asendit tutvustasin.Valvetronicu mootori tihend sai OE. Praegu igatahes võtsin mingi aeg selle mootori maha uuesti ja kõik tundus okei, hambad kulunud pole mootor töötas ilusti.Tagasi pannes ikka n*ssis ajusi, aga samas vanose solenoidide kohad vahetasin hakkas kõik tööle jälle mingil ''ime'' moel.Eks sõidan homme pikemalt ringi vaatan kas midagi muutub või mitte.
Vasta