Tegu 2001 aasta, M54 2,2 125 kw mootoriga. Probleem järgmine - mootor oli kuuma saanud ja vedelik jooksis kaane vahelt mootorisse. Mootor sai remonditud, kaan lihvitud ja survestatud, ühesõnaga korda. Aga see vedelik - see neetud vedelik kaob ikka vaikselt kusagile, kusagil ühtegi leket pole ei mina ega remondimehed tuvastada suutnud, mootorisse jooksmist ma ei usu, kuna mingeid sellelaadseid sümptomeid pole - ei suitsu, ei valget paska õlikorgi all, õli samuti ilus ja puhas. Ei saa isegi aru kui kiiresti see täpselt kaob, vahel on paar päeva kõik korras, teine kord, aga lööb tule põlema paar minutit peale täiesti täis panemist. Temperatuur muide on pidevalt ideaalis - seier seisab nagu tikk täpselt keskel.
Teine asi mis mind tigedaks ajab, on jahutusvedeliku taseme tuli, see süttib enamasti siis kui vähe kõvemini gaasi anda (näiteks möödasõidul) , kui kusagil seisma jään, et vedelikku kontrollida, siis sooja mootoriga on see tavaliselt nii täis, et ujuk hüppab paisupaagist välja - MIKS SIIS TULI PÕLEB - küsin ma? Kui pöörded sõidu ajal maha lasta jälle, siis reeglina kustub minuti - paari pärast jälle ära. Kontrollin vedeliku taset tavaliselt vähemalt üle päeva, vahel on ujuk üleval, teine kord, aga on paisupaak täitsa kuiv, juurde ei tule tavaliselt panna palju, reeglina nii umbes morsiklaasi täis või vähem.
Mis anomaaliaga võib tegu olla ja miks on see seotud mootori pööretega?
E46 jahutusvedeliku mure.
- S1lv3r
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW F10 525d 160kw
Re: E46 jahutusvedeliku mure.
Esiteks vaata KRIITILISE pilguga üle paisupaak. Parema ülevaate saad kui võtad ta maha radika küljest.
Tavaliselt küljepeal mõra millest immitseb välja.
Ja vaheta tasemeandur sama paagi allotsas ära. Ja võta kohe korralikuma tootja oma. Odavamaid Toprani taolisi saad muidu mitu korda vahetada!
Tavaliselt küljepeal mõra millest immitseb välja.
Ja vaheta tasemeandur sama paagi allotsas ära. Ja võta kohe korralikuma tootja oma. Odavamaid Toprani taolisi saad muidu mitu korda vahetada!
Tänan nõuannete eest. Ventikas, veepump, paisupaak on kõik vahetatud vähem kui 2 aastat tagasi kuna tänu vigasele ventika ajamile paisupaak plahvatas ja nii see mootor kuuma saigi. Ventikas on küll kindlasti B-osa, paisupaagi kohta ei tea, kisun ta lähipäevil maha ja uurin asja, äkki tõesti on juba kuhugi pisikese prao löönud. Üleüldse tundub see paak, originaal või mitte, kehvast plastikust olevat, liiga rabe nagu sellise detaili jaoks.
- S1lv3r
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW F10 525d 160kw
Aga tasemeandur?
Olen ise b osasid kasutanud(swag, febi vms) ja on toiminud.
Ei tea mis hinnaga originaal oli...
Olen ise b osasid kasutanud(swag, febi vms) ja on toiminud.
Ei tea mis hinnaga originaal oli...
Anduri kohta ei oska midagi öelda, osad hankis töökoda ja ma ei mäleta kas seda üldse vahetati. Peab üle küsima.
- darkie
- Huviline
- Peamine sõiduk: 750iL
Pane ööseks midagi auto mootori kohale midagi alla. Endal sama jama, et vedelik kadus kuu ajaga umbes klaasitäis. Panin papi alla ja hommikul oli paar tilka siiski seal peal.
Endale sama jama, paisupaak on ülevalt märg, ning immitseb põhjakaitsme peale. Kuid aru ma ei saa, kui taset kontrollin jaheda mootoriga, näitab et on alla miinimumi, ning kui õhutuskorki keerata ja gaase välja lasta hüppab tase ka kohe kõrgemale, isegi üle maximumi. Kas on võimalik et süsteemis on õhk sees, või tosooli on liiga palju peale valatud ja nüüd süsteem laseb ise seda üleliigset välja? Hetkel on juba kestnud nii 4-5 päeva tuluke pole põlema läinud , juurde pole ka kalland. Väga veider. Ilmselt ikka paisupaak vigane.